Eerste lezers

In de tuin van Job zit een duif met een probleem. Ze is het moe om te vliegen voor een prijs. Ook al wint ze vaak. Ze heeft de pest in. Job kent dat: hij heeft dat ook. Maar soms gaat het over. Dan is hij niet meer stoer en boos maar lief. Net als de duif.

De man van de duif zit nog vast in het hok van de baas. Kan Job haar helpen om hem vrij te laten? Job en de duif wagen hun kans.

Grappig groeiboek voor eerste lezers (AVI 1 tot 3), met illustraties van Noëlle Smit.

Job en de duif, Lannoo (2010), Boekenwelp 2011, derde plaats KJV 2012 categorie 6-8 jaar

—————————————————————

9789401400138

De moeder van Job heeft zin in een vers ei en ze koopt een kip. Maar de kip legt geen ei. Jobs moeder geeft de kip nog een week de tijd, maar dan moet ze in de pan. Dat laten Job en de duif niet gebeuren. Kunnen ze de kip een ei laten leggen? Of is er nog een andere manier?

Vervolg op het bekroonde Job en de duif, ook voor beginnende lezers maar op een iets hoger leesniveau (AVI 3 -AVI 4 /E3 – M4) . Illustraties: Noëlle Smit

Job en de duif redden kip, Lannoo (2012), Tiplijst Nederlandse Kinderjury 2013, genomineerd voor de KJV 2014

—————————————————————

9789401415293

Job en zijn ouders maken een reisje naar Parijs. Daar krijgt hij te horen dat hij grote broer wordt. Duif blijft thuis, en ziet haar kans om buurkat Minsie uit te dagen. Ze raakt daarbij gewond en heeft verzorging nodig. Maar Job is er niet. Terug thuis vindt Job het blijde nieuws over een broer of zus maar niets. Hij voelt zich in de steek gelaten door iedereen en loopt weg. Niet echt ver weg, maar toch verdwaalt hij. En Duif is degene die hem vindt, zelfs met een gewonde vleugel.

Leesniveau: Niveau 3 tot 4 (E3 – M4). Illustraties: Noëlle Smit

‘Job en de duif’ is geschreven op de eerste AVI-niveaus (AVI 1 tot 3), ‘Job en de duif redden Kip’ op niveau 3 tot 4 (E3 – M4).

Job en de duif schrikken zich een bult, Lannoo (2014)