9+

ee35d81d7b2eb1f80514ae8b26f6ccd2_cache_Op een maandagochtend wordt Gibbe niet wakker in zijn bed, maar onder een struik in het stadspark. Hij weet niet hoe hij daar is beland. Hij mist jammer genoeg zijn favoriete ontbijt met felblauwe ontbijtgranen. En zonder boekentas kan hij niet naar school. Maar dankzij de Maandagman, Toska en een duizendpoot met een plan wordt het toch geen vervelende dag. Integendeel: het leven van Gibbe staat misschien wel op het spel!

PS: Dit verhaal speelt zich af in de toekomst. Nu ja, toekomst, over tien jaar ongeveer. Gibbe leeft nu al in die toekomst. Jij moet geduld hebben. Nog tien jaar. Of lees gewoon dit boek en kom het nu allemaal te weten.

Absurd verhaal over witte sokken, verstrooide soldaten en schattige hahahondjes. Voor iedereen die van absurditeiten houdt, vanaf acht jaar. Met vreselijk leuke illustraties van Karst-Janneke Rogaar!

Gibbe en de maandagman, Querido (2016)

 

————————————————————–

Felix gaat op kamp, een kamp waar hij niemand kent. Zijn moeder zegt dat hij wel een vriend zal maken. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je een vriend? Felix gaat meteen aan de slag.
Felix maakt lijstjes met eigenschappen die een goede vriend moet hebben, met lichaamsdelen die nodig zijn bij een vriend, hij schrijft een recept voor een vriendschapsdrank, enz. Maar bestaat er wel een ultiem recept om een vriend te maken?

Grappig en ontroerend verhaal in de vorm van een plakboek, met knotsgekke illustraties en collages van Wendy Panders.

 Hoe maak ik een vriend?, Lannoo (2010)

—————————————————————

Felix moet op bezoek bij zijn jarige tante Zweem, maar hij heeft geen tijd. ‘Maak dan tijd’, zegt zijn moeder. Tijd maken? Hoe doe je dat? Met hulp van (zijn dode) opa, de mysterieuze brillenmaker Pep en zijn vriend Pieter gaat Felix aan het werk.

(In dezelfde reeks over Felix: Hoe maak ik een vriend?)

Grappig en ontroerend verhaal in de vorm van een plakboek, met nog knotsgekkere illustraties en collages van Wendy Panders.

Hoe maak ik tijd? Lannoo (2011)

—————————————————————

9789401424264Felix is verliefd op Amina en dat vindt hij geen pretje, want hij heeft niets met meisjes. Volgens zijn vriend Pieter moet hij het aanmaken. Maar hoe doe je dat? Een verhaal vol rare kronkels over een jongen met vlinders in de buik, over spinnenlijstjes en wimperwensen, over een hoofd als een tomaat en een lente-ui zo fris als… de liefde. En o ja, er doen ook vleesetende planten in mee.

Verliefd zijn, lang niet zonder gevaar. Openen op eigen risico.

Hoe maak ik het aan? Lannoo (2015)

—————————————————————

 Gijs woont met zijn ouders, zijn zus Liesl en zijn broer Beer in een hotel aan zee: hotel Regenboog. Daar vallen altijd een heleboel gekke, grappige, en soms ook griezelige dingen te beleven. Bijvoorbeeld op de zolder die vol staat met oude spullen of als er een brand ontstaat in de keuken. Er zijn altijd mensen in de buurt, vaak nieuwe mensen bij wie je van alles kunt ontdekken. Zo is er de strenge Oostman of de excentrieke Angela, Gijs’ geheimzinnige tante Marit, zijn koppige oma Vis en de geruststellende geest van opa Vis…

Een warm en zonnig vakantieverhaal over de leefwereld en het bonte groepje familieleden van een tienjarige.

Hotel Regenboog, Clavis en Delubas (2006)

{Niet meer verkrijgbaar in de winkel. Stuur me een mailtje als je het boek via mij wilt bestellen.}

Bewaren

Bewaren