Een tweede leven

De herfst brengt harde wind en warm nieuws. Want wat lag er plots op de dorpel voor ons huis? Geen kindje maar een doos. Of beter, twee dozen, met daarin twee nieuwe boeken van mijn hand. Hoe ik dat klaarspeel? Zonder veel moeite, want het zijn allebei heruitgaven van bestaande boeken – in een nieuw jasje en dus klaar voor een tweede leven.

‘Gifalarm!’ is een favoriet tijdens lezingen, kinderen houden van huiveren en als er vogelspinnen om de hoek loeren is het altijd prijs. Merk vooral het heerlijke illustratiewerk van Sebastiaan Van Doninck op en voor de wetenschappelijke juistheid leende professor Jan Tytgat zijn grondige, geoefende oog uit. 

Een tweede nieuweling is ‘Job en de duif’ dat met de treffende tekeningen van Noëlle Smit opgenomen werd in ‘Het lekker dikke leesboek’ (naast ‘Wolf en hond’ van Sylvia vanden Heede en ‘De zeepridder’ van Kristien In-‘t-Ven). Een boek om te leren lezen ‘voor avonturiers en dierenvrienden’, volgens de kaft. Ik ben nog altijd een aspirant-dierenvriend maar kan me toch in die omschrijving vinden – de duif uit dit boek is al sinds 2011 een van mijn beste vrienden.

Beide boeken zijn uitgegeven door Lannoo en liggen te wachten op nieuwe lezers in de betere boekhandel.

4 reacties op ‘Een tweede leven

 1. Hallo Evelien,
  wil zeker een boek ” Gifalarm” reserveren voor mij!
  Dat boek ontbreekt nog in mijn verzameling.
  Top !

 2. Evelien, jouw moeder had een kloeke schaar maar bovenal een warme liefde voor jullie, dat blijft je voor altijd bij:)
  Fijn dat je zo’n herinnering vurig teder, grappig, beschrijft
  Hartelijk dank
  Lieve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s