Nog zomer

Het is nog zomer, natuurlijk wel. Geef mij nog eens dertig graden, of meer. Geef mij ijskoude tuindouches. Geef mij het dunste jurkje met de fijnste spaghettibandjes – cappelinibandjes. Geef mij trage gedachten – de hitte versmelt alle uren tot één moment. Mijn hoofd verdoofd, de enige overweging: afkoelen. Niet bewegen. Mij als de katten uitspreiden op een zo groot mogelijk grondoppervlak. Verdampen tot de dag om is. Denken: het is overmacht! We zijn gewaarschuwd door het federale hitteplan. Ik neem de nachten er graag bij.

Maar nee dus, het kon niet blijven duren. Lagere temperaturen, een helderder hoofd: duizend dingen die mijn aandacht vragen, een vol huis, herexamens voor de oudste, vakantiejobgeregel voor de middelste, een wifidieet voor de jongste, onkruid overal, vergeten groenten in de la, bergen van papier en watervallen van mails. Wat voor systeem hanteerde ik ook weer?

Vandaag een laatste kans, voor straks wordt dertig graden voorspeld. Ik ben er klaar voor. In de hangmat onder de notelaar ga ik bandeloos liggen zweten, met zicht op mijn caravan, waar ik ooit werkte. Waar ik een boek schreef. Als straks al mijn functies in lockdown gaan door de hitte, heb ik jullie om me daaraan te herinneren. Tastbare bewijzen in de vorm van strandkiekjes en kruinselfies. Waarvoor dank!

2 reacties op ‘Nog zomer

  1. Hallo Evelien, ik ben Dirk van de Constructam, zie nu pas je berichtje, snap het probleem, maar Beatrice en ik zaten toen in Aardenburg, redelijke temperatuurn in de schaduw van een boom. Tegen over ons? een Constructam van 1978, dus zeker aan je gedacht, wij hadden in ieder geval een schitterend uitzicht. veel groeten Dirk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s