Ode aan oudjes

Het is me te herfstig buiten, dus er mocht eens iets gebeuren. Een natte postbode aan de deur, bijvoorbeeld, met een lading verse boeken.
Toen ging de bel, en nu is er weer licht (en zoetigheid) in de duisternis, want Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola is aangekomen! 

Mijn oma is van peperkoek was al jaren uitverkocht maar nu is het dus terug, in een nieuw jasje. Groter, blauwer, en nog mooier om in te bladeren, want gemaakt van het beste papier dat uitgeverij Lannoo kon vinden. Er staan zeven nieuwe verhalen in, en Leen Depooter gaf meesterlijk vorm aan het geheel. En dan die tedere tekeningen van Sabien Clement… kneepjes in je billen, je maag en je hart. Ik wil natuurlijk niet ouder worden, maar als het echt moet, dan trek ik in in dit boek.

Nu in de betere boekhandel te koop: onze ode aan oudjes – jonge, oudere, krasse en dode. En op 2 november signeren Sabien en ik op de Boekenbeurs, stralend en zoet op de stand van Lannoo.

2 reacties op ‘Ode aan oudjes

  1. Ik vind jouw boek Mijn oma is van peperkoek een van de beste kinderboeken,(wat zeg ik ,van alle boeken ) die ik gelezen heb en ik heb er veel gelezen.
    Ik heb genoten van de taal en de originaliteit ,en vooral van de tekst, Mijn oma zingt Molly Malone,want als ik in Spanje ben ga ik altijd naar de Ierse pub waar een Ier zingt en dan vraag ik altijjd als verzoeknummer Molly Malone.Jammer dat zo n boek als het uwe niet bestond toen ik klein was
    Rita Heyvaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s