Toewijding met taart

De jeugdboekenmaand is in volle gang en dat heb ik al aan de lijve ondervonden, en wel in Ronse, Gavere, Avelgem, Herzele, Zwijnaarde, Sint-Martens-Lierde, Gullegem en Zulte. Sommige kinderen stellen verrassende vragen, genre ‘Van welk boek heb je het meeste spijt?’ Andere kinderen stellen doodnormale vragen zoals ‘Hoe oud ben je?’ waarop de hele zaal: ‘Dat is onbeleefd!’ roept. En ook al zit ik nog niet eens halfweg, voor mij kan het al niet meer stuk, vooral dankzij de bibliotheekmedewerkers van het Zwijnaardse filiaal van de Gentse Krook.
Ik weet niet waaraan ik het te danken heb, maar zij maakten een heuse etalage over mij en mijn boeken, compleet met wasdraad met bloemenjurk en huisgemaakte miniatuurcaravan. De aanleiding was een workshop ‘Hoe maak ik een vriend?’ die ik er vorige woensdag gaf. Ik kwam van alles te weten over wat kinderen verwachten van hun vrienden, en ook dat kleine meisjes pas echt uit de bol gaan als ze mogen oplijsten wie hun vijanden zijn.
Als afsluiter was er Ondersteboventaart uit mijn boek, gebakken door een van de medewerksters. Toewijding, wat een mooi iets is dat. Veel ontroerender wordt het niet in een boekenloopbaan, en op de dag dat mijn Constructam in de tuin echt helemaal doorgerot is, heb ik nu voor altijd de miniatuurversie in de juiste verhoudingen.

4 reacties op ‘Toewijding met taart

 1. Evelien,
  Wat fijn dat de medewerking met de bibliotheek van Zwijnaarde warm en creatief is.
  Dat is nog eens goed nieuws:)
  Ik wens je verder veel succes en ook veel boekenfans.

  Hartelijk

  Lieve

 2. Dag Evelien,
  Via dochter Anje heb ik jouw blog ontdekt.
  Het is heel leuk om zo meer te vernemen over je boeken en blog.
  Ik geniet ervan en kijk uit naar je volgende verhaal.
  Groetjes.
  Maureen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s