Dingdong! Daar is Gibbe!

13318526_10208406596137771_1766843950_nNet in een postpak geleverd, een nieuw boek, om in tienvoud te omarmen. Een gek verhaal, ik geef het toe. Gibbe is een jongen van acht die heel geliefd is bij zijn ouders. Nu ja, zijn vader is er al een paar jaar niet, en zijn moeder is wel heel erg verstrooid. Maar haar zoon is haar oogappel, dat staat vast. Ze heeft ook nog een dochter, Toska, een meisje van dertien dat goed is in turnen. Toska is zo gemeen tegen haar broertje dat hij haar het liefst naar het andere eind van de wereld wil verbannen zien. Maar zulke dingen gebeuren nooit echt, of toch?
Doen ook nog mee: een turnjuf die gefixeerd is op witte sokken, een lief langharig hamsterhondje, Pavel, een postbeambte uit Gagaoezië, tamelijk veel soldaten (dertien) en een eenarmige man die zebrapaden verkoopt.
Als het vreemd klinkt, moet je weten dat het zich niet nu afspeelt, maar over tien jaar.
Maar wat je vooral moet weten is dat de fantastische tekeningen van de hand van Karst-Janneke Rogaar zijn. Dat klinkt even verzonnen als al de rest en toch is het de waarheid.
Wij hadden een geweldige tijd met Gibbe en de maandagman, nu jullie nog.

Gibbe en de maandagman, Evelien De Vlieger en Karst-Janneke Rogaar, 188 pagina’s, uitgegeven bij Querido en vanaf vandaag te koop in de boekhandel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s