Kleine duifjes worden groot

Job bult cover compleet Ik schrik me een bult: weer een boek klaar! Nu ja, de tekst lag er al een tijdje, maar écht klaar is het pas als de illustraties van Noëlle Smit erbij staan. En ja hoor, ze deed het weer, voor de derde keer al. De tekeningen zijn weer even knap als in Job en de duif en Job en de duif redden Kip. Minstens!

In Job en de duif schrikken zich een bult gaat Job met zijn ouders naar Parijs. Daar hebben ze een belangrijk nieuwtje te vertellen. Duif houdt thuis een oogje in het zeil maar wordt belaagd door buurkat Minsie en haar kleintjes Bink en Bonk. Er doen geen kamelen of dromedarissen in mee, de bulten zijn uit het dagelijkse leven gegrepen en duiken zomaar uit het niets op.

Het verhaal is geschreven op maat van beginnende lezers (voor de technici: leesniveau AVI4 – AVI 5 / AVI  – M4 – AVI E4). Er staat wel een woord in van 33 letters, maar het is er eentje dat alle kinderen kennen. Lannoo verzorgde de uitgave, en ook al is het formaat iets groter dan Job I en II, toch is het alweer een knap boek geworden. Nu nog wat leeshonger aanwakkeren bij het doelpubliek, en het smulfestijn kan beginnen…

2 reacties op ‘Kleine duifjes worden groot

    1. dag brenda, helaas niet. de twee drukken zijn op, en er wordt niet herdrukt. de drie delen zullen wel gebonden als één dik boek verschijnen, maar wanneer weet ik niet. ik heb er zelf ook geen meer liggen, anders kon het via mij. groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s