Een nieuw boek van mij!

Volgens uitgeverij Lannoo is ‘Hoe maak ik een vriend?’ ‘een humoristisch verhaal in de vorm van een plakboek. Met fantasierijke collages en illustraties.’ Wendy Panders stond in voor al dit moois: op haar site zie je hoe zij met knipogende lijnen en vlakken onweerstaanbaar grappig uit de hoek kan komen.

Op dit moment zijn veel kinderen gestart in een nieuwe school, jeugdbeweging, sportclub… Nieuwe kinderen leren kennen vinden ouders vanzelfsprekend. Twee jaar geleden vroeg mijn oudste me toen hij al uren wakker in bed lag hoe dat eigenlijk moest, een vriend maken. Op school was dat zonder moeite gegaan, de vriendjes waren er gewoon. Maar in de scouts waar hij in een nieuwe groep was terechtgekomen, lukte het hem niet. ‘Maar mama, hoe máák ik een vriend?’ vroeg hij me, op een manier die ik niet in woorden kan uitdrukken. Laten we zeggen dat ik de vraag ernstig genomen heb.

Ik heb dit boek aan hem opgedragen, mijn oudste die ondertussen zijn plaats gevonden heeft, niet dankzij mij of dit boek, maar omdat hij zo dapper was om zichzelf te blijven.

Een reactie op “Een nieuw boek van mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s